El nostre equip professional

Laura González Logopeda. Col·legiada 3258
Articles i PUBLICACIONS

La música, les cançons i les veus la fan créixer. Com a cantant i directora de corals amateurs inicia el seu interès per la Veu. Estudia logopèdia (Universitat Ramón Llull i Université Libre de Brusel·les) i s’especialitza en els trastorns de la veu (URL i Universidad Catòlica de Valencia), completant la seva formació mitjançant diversos cursos de tècnica vocal (Nivell 1 i 2 d’Estill Voice Training - Voicecraft i cant líric amb diversos professors) i tècnica corporal (actualment cursa el Màster en Posturologia a la Universitat de Barcelona).

Es decideix a aprofundir en els seus coneixements i s’introdueix en el món universitari, portant-la a realitzar diverses recerques en aquest camp (Grup d’Audició, Veu i Llenguatge de la URL) especialment centrades en la veu dels infants amb sordesa i la veu dels docents. Aquest tema ha esdevingut el motiu de la seva tesi doctoral.

A nivell professional centra el seu interès en la prevenció i tractament dels trastorns de la veu, sense deixar de banda la resta d’alteracions de la comunicació. Paral·lelament, continua enriquint-se a nivell personal cantant com a solista i en grups de molt diversos estils (gospel, pop-rock, líric, ...).

Ledicia Iglesias Logopeda. Col·legiada 1925
Articles i PUBLICACIONS

Creix envoltada de música i creació. Participant en corals i grups de música tradicional gallega, entra en contacte amb els problemes i les necessitats pròpies dels cantants amateurs. Esdevé logopeda (Universitat Ramon Llull) i s’especialitza en els trastorns de la veu (Postgrau URL), complementant la seva formació mitjançant diversos cursos de tècnica vocal (Nivell 1 i 2 de Estill Voice Training - Voicecraft) i corporal (Antigimnàsia de Thérèse Bertherat, Feldenkrais, Postgrau d’Ortokinesiologia URL).

El seu interès pel món de la comunicació fa que centri la seva activitat logopèdica no només en pacients amb trastorns de la veu, sinó també, i principalment, en el tractament de pacients amb trastorns neurològics.
Darrerament, el seu abordatge terapèutic incorpora elements de la Kinesiologia.

Marina Pintanel Logopeda. Col·legiada 1958
Articles i PUBLICACIONS

Des de sempre li han meravellat les veus del seu entorn. Neix entre professionals els quals la veu és la seva eina de treball i viu de ben a prop les dificultats vocals que els hi comporta. Tanmateix, participa en diferents cors on experimenta les possibilitats i limitacions de la seva pròpia veu, que la inhabilita per un temps. Desprès d’un treball vocal intens, aconsegueix recuperar-la amb èxit, tornant a gaudir del cant coral.


Finalitza logopèdia (Universitat Ramón Llull) i s’especialitza primer en alteracions neurològiques (URL) i desprès en els trastorns de la veu (URL), complementant la formació mitjançant diversos cursos de tècnica vocal (Estill Voice Training - Voicecraft) i tècnica corporal (Antigimnàsia de Thérèse Bertherat).

A la seva pràctica professional, tracta tot tipus d’alteracions de la comunicació, deixant sempre un espai dedicat a la prevenció dels trastorns de la veu.

Laura
Ariadna Planas Logopeda. Col·legiada 700
Articles i PUBLICACIONS

La seva passió  per ajudar als altres la porta a estudiar logopèdia (Universitat Ramon Llull), i comença a atendre persones amb diferents tipus d’alteracions de la comunicació.

Vinculada des de sempre al món escolar i del lleure l’ha portada a formar-se a l’entorn de la infància, tot sense deixar de banda l’àmbit de la veu, a on s’endinsa realitzant el Postgrau en trastorns de la veu i el curs Estill Voice Training - Voicecraft (ambdós de la URL). Va ser en aquest moment quan descobreix l’apassionant món de la veu. 

Després de posar en pràctica diversos tractaments vocals en adults i infants, s’adona de la gran importància de la prevenció d’aquests trastorns i inicia la seva tasca com a docent, on s’encarrega d’elaborar cursos de prevenció de disfonies que evitin l’aparició de patologies vocals.
Paral·lelament a la pràctica clínica, realitza petites col·laboracions dins del monogràfic de disfonia infantil del Postgrau de veu de la URL. 

Laura
Josep Ma i Salom Metge Otorinolaringòleg Col.legiat 4043
Articles i PUBLICACIONS

Durant molts anys vaig estar sord a la veu, només mirava les cordes vocals. Ara amb el pas dels anys i amb l’ajut dels meus companys i amics logopedes, començo a entendre la veu. He après a mirar menys i a escoltar més.

Nascut a Madrid, va fer la carrera de Medicina a Lleida i l’especialitat d'otorinolaringologia a Logroño. El seu interés per la veu neix després de coneixer al Dr. F. Ferran (fonocirurgià) i a la Dra C. Casanova (foniatra), als que considera els seus mestres, i que són el mirall en el que es vol reflectir.

Actualment treballa al Hospital del Vendrell, al Baix Penedès, com a Cap Clínic del Servei d’ ORL. La seva primera actuació com a responsable del servei ORL, va ser la posada en marxa, juntament amb la logopeda Maria Ràfols, de la consulta de veu que va ser pionera a les comarques de Tarragona. Gràcies en aquest treball en equip, es produeix un enriquiment mutu, visitant i prenent totes les decisicions terapèutiques de manera conjunta.

Laura
Josep M. Vila Psicòleg i Logopeda. Col·legiat 004
Articles i PUBLICACIONS

Li agrada escoltar les veus del món. Interessat per la comunicació humana es llicencia en Psicologia l’any 1985 i estudia Logopèdia a l’Htal. de Sant Pau. L’interès per la veu sana i malalta el porta a Besançon (França) per formar-se com a logopeda de veu. Està realitzant la tesi doctoral sobre les relacions entre la personalitat i la veu.
 
Es dedica a l’atenció de persones que volen tenir millor veu i comunicar-se amb més efectivitat des de fa més de vint-i-cinc anys. Des de en fa quinze, es dedica a la formació de logopedes, com a professor de logopèdia a la Universitat Ramon Llull i com a codirector del Postgrau d’intervenció logopèdica en alteracions de la veu de la mateixa universitat. També imparteix docència en els estudis de periodisme i magisteri amb assignatures d’Educació de la veu i de Tècniques de parlar en públic.
 
Ha publicat un llibre sobre la veu infantil, alguns articles científics i participa activament en la difusió de la logopèdia.

Laura
Carregant buscador
Documento sin título

© EspaiVeu 2010. Per a més informació podeu contactar-nos a espaiveu@gmail.com